همشهری آنلاین: وزیر صنعت، معدن و تجارت از آغاز مذاکرات یکی از خودروسازان ایرانی به فیات ایتالیا خبر داد و گفت: این شرکت برای همکاری با خودروساز ایرانی اعلام آمادگی کرده و ایران نیز برای همکاری استقبال می‌کند.

fiat

به گزارش ایرنا، محمدرضا نعمت زاده امروز(یکشنبه) در حاشیه همایش تجاری ایران و ایتالیا در سالن همایش برج میلاد در نشستی خبری با حضور خبرنگاران ایرانی و ایتالیایی افزود: بیش از 10 سال پیش مذاکراتی بین خودروسازان ایرانی و فیات انجام شده بود اما از آنجایی که این شرکت با آمریکا همکاری خود را آغاز کرد، به فیات اجازه همکاری با ایران داده نشد.

وزیر صنعت از آمادگی برای همکاری با فیات برای تولید خودروهای سبک، تجاری، موتورهای گازسوز و اتوبوس خبر داد و گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌ها، قرار است در کمتر از 10 سال، سه میلیون خودرو تولید شود که یک سوم آن صادراتی باشد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در زمینه خودرو به دنبال شرکای معتبر هستیم، ادامه داد: در این زمینه در چند مورد در حال نهایی کردن توافق هستیم.

وی خاطرنشان کرد: در بخش ساخت قطعات خودرو نیز ایران دارای شرکت‌های متعددی است که علاقه‌مندیم با شرکت‌های ایتالیایی همکاری کنند.

  •  طرح 15 میلیارد یورویی در بخش راهسازی برای سرمایه‌گذاری خارجی

نعمت‌زاده با بیان اینکه ایران دارای پروژه‌های متعدد در زیرساخت‌هاست، گفت: برنامه‌های مختلفی در این زمینه در دست اجرا داریم و بر همین اساس یک ماه پیش اعلام شد که 15 میلیارد یورو طرح مشخص در بخش راهسازی وجود دارد.

وی ادامه داد: طرح‌هایی در بخش راههای جاده‌ای، بنادر و راه آهن در ایران وجود دارد و پروژه‌های جدیدی در بخش راه آهن در اولویت قرار گرفته‌اند.

وی با اشاره به سفر ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه به ایران در هفته گذشته گفت: برقی کردن خط راه آهن تهران - شمال در این سفر به امضای طرفین رسید و قرار شد این خطر راه آهن فاینانس شود.

این عضو کابینه دولت یازدهم گفت: در بخش احداث فرودگاه نیز چندین فرودگاه برای سرمایه‌گذاری اعلام شده است که عمدتا فرانسوی‌ها در این بخش شرکت کردند؛ ضمن اینکه برای ساخت بنادر در خلیج‌ فارس و دریای‌ عمان نیز در راستای احداث دو شهرک صنعتی بزرگ نیاز به سرمایه‌گذاری داریم.

وی با اشاره به رونمایی از قراردادهای جدید نفت و گاز گفت: دیروز(شنبه) این قراردادها در همایشی رونمایی شد که 20 شرکت از ایتالیا نیز حضور داشتند.

وی گفت: البته باید این امر را مدنظر قرار داد که توسعه روابط اقتصادی بدون ارتباطات بانکی انجام نمی‌شود و بانک مرکزی و همچنین سایر بانک‌ها در چند ماه گذشته اقداماتی را در این زمینه انجام دادند.

نعمت‌زاده اضافه کرد: سیاست صنعتی کشور ما عمدتا بر سرمایه‌گذاری و همکاری مشترک بنا نهاده شده و همچنین استفاده از بازارهای یکدیگر مورد توجه است؛ انتظار داریم همانطور که بازارهای ما در اختیار شرکت‌های خارجی قرار می‌گیرد تولید داخل ایران نیز از بازارهای آن شرکت‌ها برخودار باشد.

وی به امضای چند توافق‌نامه و تفاهم‌نامه در همایش یاد شده اشاره کرد و ادامه داد: این تفاهم‌نامه‌ها، کمک‌کننده به بخش خصوصی ایران و ایتالیاست زیرا چون ایتالیا در زمینه چرم، کیف و کفش، دانش و طرح خوبی دارد؛ بنابراین می‌تواند یکی از کشورهایی باشد که ما در این زمینه با آنها همکاری داشته باشیم.

وی افزود: در حال حاضر در نمایشگاه صنعت چرم نیز شرکت‌هایی از کشور ایتالیا حضور دارند و مذاکراتی برای همکاری دوجانبه در حال انجام است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های داخلی کشور در بخش صنعت چرم گفت: ما دانشکده‌ای برای کفش و چرم داریم که می‌توانیم آن را توسعه دهیم؛ همچنین در تبریز نیز قطب چرم و در تهران چرم شهر داریم که با همکاری یکدیگر می‌توانیم آنها را توسعه دهیم.

نعمت‌زاده در پاسخ به پرسش یک خبرنگاران ایتالیایی در مورد نقش دولت در توسعه سرمایه‌گذاری ایتالیا و دیگر کشورها در ایران گفت: سیاست دولت بر توسعه همکاری‌هاست؛ زمینه همکاری در بخش صنعت، معدن، گردشگری و زیرساخت‌های اقتصادی فراهم است.

وی به اجرای قانون جذب سرمایه‌گذاری خارجی در کشورمان اشاره کرد و افزود: این قانون از اصل سرمایه‌گذاری حمایت می‌کند؛ همچنین قانون مالیات بر درآمد نیز به طور مشخص و ثابت تعیین شده است؛ برای سرمایه‌گذاری خارجی تا چهار سال مالیات بر درآمد معاف شده است و اگر این سرمایه‌گذاری در مناطق محروم باشد معافیت مالیات بر درآمد تا 14 سال و اگر در مناطق آزاد باشد تا 20 سال اعمال خواهد شد.

وی ادامه داد: اگر شرکت‌های خارجی، شرکتی را در ایران ثبت کنند می‌توانند مالک زمین باشند؛ ما مشوق هستیم و می‌توانیم شرکت‌هایی به صورت مشترک داشته باشیم که کارهای خود را در سایر کشورها نیز توسعه دهیم.

وی افزود: الحاق به WTO (سازمان تجارت جهانی) در حال فراهم شدن است؛ ما داریم مذاکره می‌کنیم تا به WTO ملحق شویم زیرا ما بزرگترین اقتصاد جهان خارج از WTO هستیم.

نعمت‌زاده اظهار امیدواری کرد که بتوانیم با اتحادیه اروپا در زمینه گمرکی و تجاری به توافق برسیم.

کد خبر 315498

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد كلان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha